Aktuális

Saturészegen szállította az utasokat a buszsofőr

Rajta kívül öt ember ült a járművön.

A bumm.sk szerint a helyi rendőrség Facebook-oldala egy rendhagyó ittas vezetésről posztolt: egy buszsofőr alkoholt fogyasztott, mielőtt munkába ment, ráadásul nem is keveset. A Privigyei járásbéli 45 éves férfi a Bán és Privigye (Prievidza) közötti autóbuszjáratot vezette, az útvonalat mutatjuk térképen: 

A lap a rendőrségi közlemények általános stílusában a következőt írja:

A Yutong márkájú jármű volánja mögött ülő férfinél az ellenőrzés során 1,98 ezreléknyi (promile) alkoholszintet mértek a rendőrök. A buszban ekkor rajta kívül további öt személy utazott. Az orvosi vizsgálatok után a férfit őrizetbe vették. Ha a bíróság előtt is beigazolódik a bűnössége, kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Az 1,8 ezrelék feletti véralkoholszintről a következő esszé jelent meg a Házipatikán

A konstruktív, felszabadult beszélgetésből nagyjából 3-4 sört követően már zavart társalgás lesz. Az illető gyakran elveszíti a fonalat, elkalandoznak a gondolatai, és a figyelmét nehezen tudja egy dologra összpontosítani. Az egyszerűbb mozdulatok is bizonytalanná válnak, és a térbeli tájékozódás képessége is romlik. Itt már fizikai rosszullét jelei is tapasztalhatóak: szédülés, fejfájás, hányinger jelentkezhet. 

Képünk illusztráció / MTI Fotó: Lakatos Péter

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Földi Imre)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top