Aktuális

Betelt a pohár a légitársaságoknál: felveszik a kesztyűt az agresszív utasokkal szemben

A viselkedni nem tudó utasok miatti incidensek száma az elmúlt évben harmadával nőtt az unión belül az előző évihez képest.

Kampányt indít az ittas, erőszakos utasok megfékezése érdekében az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség – írja a Blikk.

Az európai szervezet honlapján publikált közlemény szerint évente ezer járaton okoznak problémát az agresszív utasok, viselkedésükkel nemcsak az utastársaik, hanem a személyzet, így a járat biztonságát is veszélyeztetik.

utas, repulo

Az EASA beszámolója szerint az esetek legalább 70 százalékában agresszióig fajul a konfliktus, ezen belül 72 százalékban már fizikai erőszakot is alkalmaznak az utasok. Ekkor a járat kapitánya az út megszakítása mellett is dönthet, ez havonta átlagosan egyszer fordul elő, de a viselkedni nem tudó utasok miatti incidensek száma az elmúlt évben harmadával nőtt az unión belül az előző évihez képest.

Az ügynökség #notonmyflight című kampányához már csatlakoztak a nagyobb európai repülőterek, illetve légitársaságok, köztük a Ryanair, illetve a Wizz Air is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top