Aktuális

Megmondjuk, hogy az utazás előtt mennyivel a legolcsóbb a repülőjegy

Több időszakasz is van, amikor megéri foglalni.

A fapados légitársaságok árazási gyakorlatát nem könnyű követni, mert folyamatosan változnak a repülőjegyek árai annak megfelelően, hogy a légitársaság hogyan értékeli a várható vagy valós keresletet. A G7 tavaly ősszel kezdte el figyelni, hogyan alakulnak a repülőjegyárak Londonba az idei húsvéti hétvégén. Meglepő eredményre jutottak.

Szeptember elején, nagyjából két héten át 40 ezer forint körül voltak a jegyek oda-vissza, egy főre. Szeptember végén hirtelen megugrottak az átlagárak, ekkor 60 ezer forintig emelkedtek. Az ősz hátralévő részében megint árcsökkenés következett, a karácsonyi időszakban viszont – amikor az emberek szívesebben ajándékoznak vagy tervezgetnek a következő évre – megint a 60 ezres csúcs felé mozdultak az árak.

(iStock)

Idén aztán március elején voltak a legdrágábbak a jegyek (50 ezer forint körül), az utazás céldátuma előtt, április közepén viszont már 30 ezer forintért hozzá lehetett jutni a jegyekhez, vélhetően az üres helyek kiárusítása miatt. Ez volt a legolcsóbb időszak.

A trendeket a G7 elemzi bővebben. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a vizsgált időszakban volt olyan szakasz, amikor a hagyományos légitársaságok ugyanannyiért vagy akár olcsóbban adták a repülőjegyet, mint a fapadosok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top