Aktuális

Arra ébredt a 90 éves sofőr Soroksáron, hogy belehajtott egy álló buszba

Az idős férfi elaludhatott vezetés közben, az utasoktól kérdezgette, mi történt.

Lassítás nélkül, szemből csapódott neki egy autó egy álló busznak a XXIII. kerületben. A szürke Opel a záróvonalon keresztül áttért a szemközti sávba, két zebrán is áthajtott, majd a megállóban várakozó busznak ütközött – számolt be az RTL Klub Híradója.

Csak a szerencsén múlt, hogy a gyalogosok és az utasok nem sérültek meg. A térfigyelő kamera felvételein jól látszik, hogy az utolsó utas alig egy másodperccel azelőtt szállt fel, hogy megtörtént a baleset.

Az eset még húsvéthétfőn történt Soroksár központjában. Az RTL Klub információi szerint a kocsit egy 90 éves férfi vezette, aki elaludt vezetés közben. A becsapódás után az idős sofőr az utasoktól kérdezgette, mit történt, mert nem emlékezett semmire. A tűzoltók szabadították ki az autóból, majd a mentők könnyebb sérülésekkel vitték kórházba.

Egy közlekedési szakértő szerint 70 év fölött kétévente kötelező ugyan az orvosi alkalmassági vizsgálat a jogosítvány meghosszabbításához, de az ilyen esetek miatt is szükség lenne a szigorításra.

(Nyitókép: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top