Aktuális

Platóra kikötve szállította kutyáját az M7-esen

Az Állatmentő Liga feljelentést tett a sofőr ellen.

Egy kisteherautó sofőrje a platójára kikötözve utaztatott egy kutyát az M7-esen, 110 km/h sebességgel. Az állatkínzásos esetről az Állatmentő Liga számolt be Facebook-oldalán.

Az állat a nyakörvéhez rögzített kötéllel a teherautó platóján, az utasfülkét a rakománytól védő rácshoz volt rögzítve. Mivel a KRESZ 47. szakasza pontosan leírja a rakomány szállításának szabályait, és a kutya a magyar jog szerint ilyenkor rakománynak számít, véleményem szerint a fenti mód egyáltalán nem felel meg a szabályozásnak, hiszen szerencsétlen állat csupán a nyakánál van rögzítve, így a teste többi része egy esetleges hirtelen manőver, kikerülés esetén olyan mértékben kilendülhet, mely az állat testi épségét tekintve már életveszélyes, lábát, rosszabb esetben nyakát törheti. (…) Az autó vezetője veszélyezteti mind az állat testi épségét, mind a többi közlekedőt, mivel ez a fajta rögzítés bármikor kioldódhat, a nyakörv elszakadhat, vagy a kutya a nyakörvéből kibújhat félelmében. Ha ebben az esetben az állat az autópályán haladó járművek közé esik, vagy ugrik, akár végzetes kimenetelű balesetet is okozhat” – olvasható az Állatmentő Liga posztjában. 

Az Állatmentő Liga vezetője feljelentést tett a sofőr ellen.

(via)

Kiemelt kép: Állatmentő Liga / Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top