Aktuális

Öt megyére adtak ki figyelmeztető jelzést az erős szél miatt

A hét utolsó napján nem lesz túl kegyes az idő a Dunántúlon élőkhöz, legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Vasárnap

Erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre többfelé eső várható, a Dunától keletre szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. Nyugaton a viharossá fokozódó szél hatására rohamosan csökken a hőmérséklet. Az OMSZ öt nyugati megyére (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Veszprém) figyelmeztető előrejelzést adott ki az erős szél miatt.  A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 24 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Fotó: iStock

Hétfő

Délen és nyugaton erősen, másutt változóan felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, de északkeleten kisebb a csapadék esélye. Az északi, északkeleti szelet nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 23 fok között várható, nyugaton lesz a hidegebb.

Kedd

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet erős, viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 20 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top