Aktuális

Búcsút inthetünk a jó időnek: jön az eső és a hideg

A jövő héten lesz olyan nap, amikor még a legmelegebb órákban is csak 5-10 fok lesz.

Nincs jó hírünk azoknak, akik napsütéses május után sóvárognak: a hétvége kellemes időjárása után, a jövő hét elején északnyugatról erős hidegfront érkezik, amely a következő napokban alapvetően meghatározza majd a Kárpát-medence időjárását.

Míg a Dunántúlon már vasárnap délutántól erősen felhős, borult időre lehet számítani, északkeleten csak estétől lehet kevés csapadék. Vasárnap a legmagasabb hőmérséklet nyugaton 14, keleten 24 fok között alakul. Hétfőtől a csapadékzóna tovább terjeszkedik: eső főleg az ország nyugati és középső részén várható, keleten csak elszórtan jelentkezhet, cserébe az egész országban erős lesz a szélmozgás. A Dunántúlon akár viharossá is fokozódhatnak a széllökések.

Az időjárás keddre sem javul: az előző napokhoz hasonlóan borult lesz az ég, a hőmérséklet az ország egyes nyugati régióban még a legmelegebb órákban sem kúszik 5-10 fok fölé. Keleten ennél valamivel megengedőbb lesz az időjárás; 20 fok körül is lehet a csúcshőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top