Aktuális

Már megint medve kóborol a Bükkben

Előbb Nagyvisnyó környékén, aztán Szilvásvárad határában látták a barnamedvét.

A környéken kóborló barnamedvéről kaptak bejelentéseket a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei. Május elején Nagyvisnyó és Szilvásvárad környékén is látták a medvét, az állat azonban nem ment be a települések lakott részére, mert valószínűleg tart az emberektől. Lábnyomát és ürülékét azonban felfedezték.

Több helyi lakostól érkezett bejelentés egy kifejlett barnamedve megfigyeléséről, ami a településeket kikerülve haladt a Bükk nyugati peremén. Az állat nemére vonatkozóan nincs információnk” – nyilatkozta a Heol.hu-nak Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság zoológiai szakreferense. 

Képünk illusztráció, fotó: iStock

A szakember elmondta, hogy a téli nyugalmi időszak után már március végétől kezdve több medvékkel kapcsolatos bejelentést kaptak. Többször is előfordult azonban, hogy a bejelentők borz vagy kutya lábnyomát tévesztették össze a méreteikben is jóval nagyobb medvetappancsok lenyomatával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top