Aktuális

Medve jár a Bükkben, érdemes vigyázni!

Egyértelmű jelek utalnak rá, hogy az állat Szilvásvárad környékén járhatott.

A Bükki Nemzeti Park igazgatósága által kiadott közlemény szerint medve jelenlétére utaló jeleket észleltek Szilvásvárad község határában – írja a Blikk

A nemzeti park szakemberei felhívják a lakosság figyelmét, hogy bár csak egy példányról van szó, nem csak a környéken fontos figyelni, a medvék ugyanis rövid idő alatt hatalmas területeket tudnak bejárni.

A szakértők ajánlása szerint, ha valaki véletlenül medvével találkozna, ne kezdjen futni, ez ugyanis felkeltheti az állat vadászösztönét. A szemkontaktust is érdemes kerülni, és lassú, nyugodt mozdulatokkal kell eltávolodni a medve közeléből. 

medvét észleltek Szilvásvárad közelében

Ha találkozna a medvével, ne fusson, lassan, nyugodtan távolodjon el! (Fotó: Getty Images)

A felhívásban kitérnek arra is, hogy ha a medve mellett esetleg bocsok is lennének, nagyon fontos úgy helyezkedni, hogy még véletlenül se kerüljünk az anyaállat és a bocsok közé. Ilyen esetben, ha élelmiszer is van az embernél, azt le kell tenni a talajra és minél hamarabb elhagyni a helyszínt.

A Bükki Nemzeti Park Természetvédelmi Őrszolgálatának a +36308613808 telefonszámon lehet jelezni, ha valaki találkozott a medvével, de esetleges sérülés esetén is ezt a számot kell hívni segítségért.

További cikkeink az állatvilággal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top