Szabadidő

Díjat kap, aki medvenyomot talál kirándulás közben

Medvenyomokat kereshetnek a turisták Füzér környékén, díjat is nyerhetnek.

Medvék nyomait kereshetik a turisták Füzér környékén. A zempléni település polgármestere elmondta, hogy az utóbbi időben a szlovákiai medveállomány bővülése miatt egyes megfigyelések szerint újra megjelentek a medvék Füzér térségben.

Erre keresik a bizonyítékot, amelyhez kapcsolódva játékot hirdetnek: aki az első medvemarást megtalálja a település határában, és fotóval vagy mozgóképpel bizonyítja, az egy évre szóló családi belépőt nyer a füzéri várba és településen meghirdetett rendezvényekre, amennyiben azok megtartása a koronavírus-járvány miatti korlátozások után ismét lehetővé válik.

Medvék nyomait lehet keresni (illusztráció: Pixabay)

Medvék nyomait lehet keresni (illusztráció: Pixabay)

A polgármester, Horváth Jenő hozzátette: a medvemarás úgy keletkezik, hogy amikor az állat megjelöli a területét, akkor két lábra állva a karmával egy puha kérgű fát – elsősorban fenyőt – megkarmol. Egy ilyet kell megörökítenie annak, aki szeretne részt venni az akcióban. Azt is felidézte, hogy egykor éltek medvék Füzér határában, az utolsó kettőt a Károlyi család vendégei lőtték ki 1917-ben, Lászlótanya közelében.

Elmaradó programok a koronavírus miatt

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top