Aktuális

Véget akarnak vetni az utasok zaklatásának Ferihegyen

Sokat panaszkodtak az utasok, ezért május 15-től új biztonsági szolgálatot bíztak meg a reptér őrzésével.

Adománygyűjtés, kéretlen marketinges kérdőívek, illegálisan ajánlott fuvar a városba – ezek a legjellemzőbbek a Budapestre érkező utasok zaklatásának jó néhány módja közül. A Budapest Airport most keményebb fellépésre készül azért, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén a hatóságokkal együttműködve megszüntessen minden illegális tevékenységet, ezáltal biztosítva az utazási élmény további javulását – közölte a reptéri cég.

2019. május 15-től kezdve minden kereskedelmi vagy adománygyűjtő, politikai vagy egyéb típusú tevékenységhez a Budapest Airport előzetes, írásbeli jóváhagyása szükséges – írja a Napi.hu. Ebbe beleértik a szórólapozást, a rendezvények szervezését, a filmforgatást vagy az utasok kereskedelmi ajánlatokkal történő megszólítását.

Fotó: Unsplash

A reptéri cég közleménye szerint az új szabályok nem érintik a BKK-buszok, a Főtaxi és a Minibud szolgáltatását. Az engedéllyel rendelkező, előre rendelt taxik is változatlan módon, napi kétszeri ingyenes behajtási lehetőséggel vehetik fel utasaikat a terminálépületek mellett, és az utasok csoportjait elszállító turistabuszok ugyancsak változatlan rendben működhetnek a továbbiakban is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top