Aktuális

Patkányok miatt nem mehettek oviba a zuglói gyerekek

Borzalmas bűz volt a teremben.

A telephelyóvodánk óvodapedagógusai május 7-én, kedden jelezték, hogy a csoportszobában az egyik ablak alatt kaparászást lehet hallani és büdös van. A már korábban megbontott ablakpárkány alatti üregben állati ürüléket találtak – írta a zuglói Herminka Óvoda vezetője a jegyzőnek. Levele az Index szerkesztőségébe is eljutott, a portál közölte a tartalmát.

Eszerint az óvodavezető értesített is egy irtó céget, akik szerint a bűzt okozó ürülék patkány jelenlétére utal. Ezért a vezető azonnal bejelentette a fővárosi patkányirtó cégnek, az RNBH Konzorciumnak, amelynek egy munkatársa másnap meg is jelent, és „hypót öntött, és mérget tett a nyílásba”, de az ürülék eltávolítását nem vállalta, mondta, porszívózzák fel az óvónők. Ha nem teszik meg, értesítik az ÁNTSZ-t.

Egy csoport emiatt otthon is maradt, a szülőknek először a heves esőzésre hivatkoztak, hogy beázott a terem.

Rendkívüli irtás lesz

A zuglói önkormányzat az Index kérdésére azt írta, hogy a jegyző azonnal intézkedett a takarításról és a fertőtlenítésről, és két óvodából érkezett összesen (a kerületből) bejelentés.

Karácsony Gergely zuglói polgármester a hétfői zuglói rendkívüli képviselő-testületi ülésen azt javasolta, végezzen irtást a kerület, az összeget pedig majd behajtják a fővároson. A polgármesteri előterjesztést hétfőn elfogadták.

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top