Aktuális

„Ígérem, jól fogom használni” – megható levelet írt szívdonorjának a műtéte után

A 31 éves Alin azután döntött úgy, hogy nyílt levelet ír a nőnek, akinek az új szívét köszönheti, miután levelet kapott a donor családjától.
alin szívátültetés donor köszönet hála nyílt levél

Minden porcikám remegett, mikor kézbe vettem a levelet, amit annak a fiatal nőnek a családjától kaptam, akitől néhány héttel korábban életem legnagyobb ajándékát: az új szívemet” – kezdte a BBC-nek a 31 éves Alin Gragossian, aki sokáig gondolkodott, míg végül úgy döntött, a szívbemarkoló levélre egy nyílt Twitter-posztban válaszol.

Még el sem kezdtem olvasni a nekem címzett levelet, már zokogtam” – vallja be a fiatal nő, akit, noha kezdettől fogva tisztában volt vele, hogy az életét egy másik ember halála mentette meg, mikor olvasni kezdett erről az emberről, váratlanul maga alá temetett a gyász. „Még most is libabőrös leszek, ha a levélben írtakra gondolok – annyira sok közös volt bennünk: két fiatal nő, akik két különböző intenzív osztályon fekszenek arra várva, melyikük hal meg előbb” – írta.

Alin a nyílt levelében kitért rá, úgy érzi, ha az életben találkozik a donorjával, minden bizonnyal jó barátnők  lettek volna. „Sok közös volt bennünk, nem csak a vércsoportunk. Sajnálom, hogy az útjaink a lehető legfurcsább módon és időpontban keresztezték egymást: azon a napon, ami a te életednek az utolsó, és ami az én életem első napja lett.”

A 31 éves nő, akinek leendő orvosként az egyik legnagyobb vágya az, hogy egyszer majd az intenzív osztályon menthessen életeket, azt mondja, gyakornokként sokszor jutott neki a feladat, hogy értesítse a szervadományozással foglalkozó szervezeteket arról, ha meghalt egy betegük. „Ma már pontosan tudom, milyen hatalmas ereje van ennek a telefonnak” – vallotta be.

Alin a BBC-nek elmondta, mivel a donorjának családja szeretett volna névtelen maradni, csak reméli, hogy a nyílt levél formában írt válasza hozzájuk is eljut majd. „Szeretném, ha legalább ebben a formában elmondhatnám nekik, mennyire hálás vagyok azért az ajándékért, amit a lányuktól kaptam. Ígérem, jól fogom használni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top