Aktuális

Szél és sok eső – ez vár ránk a jövő héten

A jövő héten ismét sok eső várható, többször megerősödik a szél is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Ha a májusi eső tényleg aranyat ér, akkor a Kárpát-medence térsége nagyon szerencsésnek érezheti majd magát a jövő héten. Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből ugyanis az derül ki, hogy a következő hetünket két szóban is össze lehetne foglalni: eső és szél. De nézzük bővebben.

Hétfőn dél felől egyre nagyobb területen vastagszik meg majd a felhőzet, és bár lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok, délutántól egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként még zivatar is. A leghidegebb órákban 10-16, napközben pedig 19-26 fok várható.

A folytatásban, vagyis kedden sokféle lesz zápor, szórványosan zivatar. Szerdán hosszabb-rövidebb napos időszakok fogják megszakítani az esőt, de csak rövid ideig, csütörtökön ugyanis ismét egyre több helyen várható eső és zápor. A szél erős, helyenként viharos lesz, miközben a napközbeni hőmérséklet 14-21 fok között várható.

Ami a hétvégét illeti, eső, zápor és zivatar várható az országban, miközben a legmagasabb hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top