Aktuális

Ennyit a tavaszról, érkezik a hidegfront

Szombat délutántól záporokra és zivatarokra is készülhetünk – írja a kiderül.hu.

Szombaton érkezik a hidegfront, de szerencsére nem sokáig marad. A Győr-Szeged vonal széles sávjában néhol zápor, a Kisalföldön és az Alpokalján egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél többnyire mérsékelt marad, de az északkeleti határ közelében élénk lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű. Késő este 9-14 fokra számíthatunk.

Szerencsére nem tart sokáig a rossz idő. Fotó: getty

Szerencsére nem tart sokáig a rossz idő. Fotó: getty

Vasárnap

Általában erősen felhős, illetve borult lesz az ég, de délelőtt délnyugaton még kisüthet a nap, késő délutántól pedig észak felől kezdhet csökkenni a felhőzet.
A nap első felében az ország északi, második felében pedig a déli felén várható eső, a déli megyékben zivatarok is kipattanhatnak. Az északi szelet sokfelé élénk, főleg intenzívebb csapadékhullás idején erős lökések kísérik.

Hétfő

Éjszaka észak felől folytatódik a felhőzet csökkenése. Reggel a déli, délnyugati tájakon még felhős lehet az ég és az eső is eshet, később azonban országszerte napos idő várható, legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Kedd

A sok napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Egy-egy futó zápor esetleg kialakulhat.
Az északkeleti szelet többfelé erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű, de az északi völgyekben és az Alpokalja fagyzugosabb részein ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható.

(Nyitó kép: getty)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top