nlc.hu
Aktuális

Lefeleződik a hőmérséklet, vége a nyárias időnek

Ma lefeleződik a hőmérséklet, véget ért a szuperhosszú nyár

Tegnap még 25-26 fokot is élvezhettünk kellemes napsütéssel a délutáni órákban. Ehhez képest ma nagyjából ennek a fele várható az éjszaka az országon áthaladó front után.

Idén igazán hosszúra nyúlt a nyár, és ugyan már többször hittük azt, hogy véget ér, kisebb szünetek után mindig újult erővel tért vissza. Október közepéig kellett várnunk, hogy végleg magunk mögött hagyjuk: a szombati erősen nyárias időt vasárnap már borús, barátságtalan, hideg, csapadékos idő követi, és most már tényleg nincs kilátásban a nyárias ősz visszatérése – derül ki a 24.hu híréből.

Lány esernyővel

Esőimádók előnyben (fotó: Pixabay)

Vasárnap délelőtt borús, esős lesz az idő, a délutáni órákig ne nagyon álmodozzunk arról, hogy napsütést élvezhetünk. Délután már csak délen és keleten számítsunk csapadékra, és a felhőzet mennyisége erősen csökkenni kezd. A késő este hozhat újabb gomolyfelhő-képződést, valamint záporokat és zivatarokat. Az északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon akár viharossá is fokozódhat. A legmagasabb hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul, éjszaka 7-12 fokra hűl vissza a levegő.

A hétfő várhatóan napos és csapadékmentes lesz, mégsem melegszik vissza az idő, bár a szél ereje aznap már erősen mérséklődni fog. Az éjszakai hőmérséklet tovább esik, akkor már csak -1 és +7 között alakul majd. Kedden a hétfőihez hasonló időjárásra számítsunk, a csapadékosabb idő szerda-csütörtök magasságában térhet vissza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top