nlc.hu
Szabadidő

Sarkvidéki hidegfront hoz lehűlést a hétvégén

Sarkvidéki hideg hoz lehűlést a hétvégén

Hétvégén változékonyra fordul az időjárás, a lehűléssel talán némi eső is érkezik végre.

A hét második felében változékonyra fordul az időjárás. Pénteken délelőtt többfelé lesz felhős az ég, majd kisüt a nap és szombaton is napos idő várható, de estétől megerősödik a szél és egyre több helyen elered az eső. Vasárnap már többfelé várható eső a csúcshőmérséklet mindössze 11 és 20 Celsius-fok között várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, középtávú előrejelzése.

Sarkvidéki hideg hoz lehűlést a hétvégén

Pénteken kezdetben közepesen vagy erősen felhős lesz az ég,

majd fokozatosan csökken a felhőzet és délután már sok napsütés valószínű fátyolfelhőkkel. Az északkeleti országrészben ugyanakkor maradnak erősebben felhős körzetek, ott a délelőtti órákig előfordulhat záporeső, másutt nem várható csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Szombaton a hajnali pára- és ködfoltok, illetve a rétegfelhőzet feloszlása

után többnyire gyengén felhős, napos idő várható. Estétől északnyugat felől egyre több helyen beborul az ég és elered az eső. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél, estétől pedig északnyugatira fordul az áramlás. A minimumhőmérséklet 9 és 16, a maximum 22 és 28 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég,

markáns hidegfront hoz sarkvidéki eredetű, hideg légtömeget. Többfelé várható eső, zápor, majd estétől északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalban 9-16 fok valószínű, a csúcshőmérséklet 11 és 20 fok között várható; a csapadékosabb nyugati vidékeken lesz hűvösebb, délkeleten még a reggeli órákban enyhébb az idő.

Hétfőn a hőmérséklet csúcsértéke

már csak 11 és 16 fok között valószínű. A jövő hét első felében reggelente többfelé gyenge fagy is várható. A hidegfront csapadékot is hoz, de nem sokat: területi átlagban többnyire 2 és 10 milliméter között marad a heti csapadék mennyisége.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top