nlc.hu
Aktuális

Betört a hidegfront

Hidegbetörés: hétfő hajnalban már mínuszokat mérhetünk

Egyes helyeken fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet.
kutya

Sarkvidéki hideg tört be az országba vasárnap, ennek nyomán nagyon rövid idő alatt több fokkal visszaesett a hőmérséklet. A drasztikus lehűlés következtében hétfő reggel mérhetjük az idei ősz első mínuszait – írja ja az Időkép.

Az előrejelzés szerint talajmenti fagyra, gyenge fagyra elsősorban az Északi-középhegység hidegre érzékeny völgyeiben, valamint helyenként északkeleten van esély, ahol az éjszaka folyamán kevésbé lesz felhős az ég, valamint a légmozgás is legyengül.

A következő napokban még végig hűvös, őszies időre kell számítani, főleg a hajnali órákban, de miután elvonul a hidegfront, ismét akár 25 fok is várható.

Hétfőn alapvetően felhős ég várható, elszórtan eshet gyenge eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt általában 15 és 22 fok között valószínű. Kedden elvétve előfordulhat gyenge eső, és hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. A hőmérséklet hajnalban 2, 14, délután 16, 24 fok között várható. Szerdától már 26-28 fokot mutathatnak a hőmérők. A napos, 27-28 fokos csúcshőmérséklet pedig még hétvégén is kitart.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top