nlc.hu
Trend

Őszi kabátok és dzsekik 15 ezer forint alatt

50 trendi őszi kabát és dzseki 15 ezer forint alatt

Akár már 5895 forintért is vásárolthatsz vadiúj, divatos dzsekit őszre. Mutatjuk a szezon 50 legtrendibb darabját, a legjobb ár-érték arányban.
50 trendi őszi kabát

Bár az indián nyár ebben az évben különösen hosszúra nyúlt, az esték és a reggelek már hűvösek, és az előrejelzések szerint az előttünk álló napokban valóban ránk köszönt az ősz, az évszaknak egyre inkább megfelelő hőmérsékletekkel. Itt az ideje tehát elővenni az őszi kabátokat, dzsekiket, vagy épp beszerezni egy-egy új darabot. Mutatjuk az aktuális trendeket és az 50 legdivatosabb modellt, itthon is elérhető márkák kollekcióiból, a 15 ezer forint alatti árkategóriában. 

Farmerdzsekik

A farmerdzseki lényegében egész évben, de különösen az őszi és a tavaszi időszakban alapdarab, a divatja azonban szezonról szezonra változik némileg. Idén ősszel szabásvonalak tekintetében a két véglet, vagyis az oversize és a crop fazon számít a legmenőbbnek, illetve a farmer overshirtök, vagyis az ing szabású, ám annál vastagabb anyagú farmerdzsekik. Mindemellett azonban a hagyományos szabású, derékig, csípőcsontig érő változatok sem számítanak divatjamúltak, ezek ugyanis örök darabok. Színekben most a kék és a szürke árnyalatok dominálnak, valamint jelen vannak a kollekciókban a feketék is, az élénkebb árnyalatok viszont kevésbé.

Farmerdzsekik
Megnézem
Összes kép (9)

Bőrzsekik

A bőrdzseki szintén megkerülhetetlen holmi az őszi hónapokban. A divatja az előző szezonokhoz képest viszont alig változott, a legfelkapottabb verzió továbbra is a motoros fazon, háromszög gallérral és aszimmetrikus cipzárral. Emellett, ugyan kevésbé intenzíven, de jelen vannak e kategóriában is az overshirtök, illetve a dad fit, vagyis a lezserebb, cipzáras, inggalléros fazonú modellek. Színekben a fekete, illetve a bézs dívik elsősorban, a barna árnyalatai, illetve az előző években népszerű piros szín átmenetileg háttérbe szorult. A 15 ezer forint alatti kategóriában valódi bőrből készült darabokat jellemzően nem, minőségi műbőröket, ökobőröket viszont már találhatunk. 

Bőrdzsekik
Megnézem
Összes kép (8)

Ballonkabátok

A legkevésbé sem meglepő módon a harmadik alap átmeneti kabátfazon, a trencskó, vagyis a ballonkabát sem ment ki a divatból. A klasszikus, duplasororos gombolású, bézs színű, térd alá érő szabás mellett az egysoros, illetve az átlapolós fazonok is mennek, de aktuálisan trendi a rövidebb, csípőig, combközépig érő variáció is. Színekben szóba jönnek még a feketék, illetve a szürkésbe vagy zöldesbe hajló bézsek is. 

Ballonkabátok
Megnézem
Összes kép (9)

Bomberdzsekik

A bomberdzseki az elmúlt években hol jobban, hol kevésbé került előtérbe, 2023 őszén azonban épp ott van a legtrendibb átmeneti kabátok között. A croptól az oversizeig mindenféle szabásvonallal megy, a legváltozatosabb anyaghasználattal a hagyományos nejlonos anyagoktól a műbőrön át egészen a szövetig. Színekben a fekete mellett az olíva-, illetve a khaki zöld, valamint a szürke uralkodik.

Bomberdzsekik
Megnézem
Összes kép (9)

Steppelt dzsekik

A hidegebb őszi, akár már tél eleji napokon, amikor a farmerdzseki vagy épp a trencskó már nem elég vastag, de még a télikabát sem indokolt, praktikus választás lehet egy steppelt, némi béléssel is rendelkező, rövid dzseki. Az egyszerűbb, csíkokban futó steppelésnél pedig ebben a szezonban csak a rombuszmintás steppelés trendibb. Színeket illetően a fekete és a pasztell árnyalatok mennek leginkább ebben a kabáttípusban is. 

Steppelt dzsekik
Megnézem
Összes kép (8)

Rövid szövetkabátok

A hűvösebb, de még nem nagykabátos napokon kiválóan bevethetők a rövidebb fazonú, derékig vagy csípőig érő, könnyedebb szövetkabátok vagy szövet overshirtök is. Az ilyen kabátok 2023 őszén a gombos mellett cipzáras és átlapolós-öves változatokban is mennek, elsősorban feketében, szürkében és neutrális árnyalatokban. Munkahelyi, illetve alkalmi öltözékekhez kifogástalanul illenek. 

Rövid szövetkabátok
Megnézem
Összes kép (7)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top