nlc.hu
Trend

Farmerdzseki viselése

Így hordd a farmerdzsekit, hogy ne legyen unalmas!

Itt a farmerdzsekiszezon! Mutatjuk 2023 legtrendibb darabjait és azt is, hogyan kombinálhatod őket szinte bármivel.
Farmerdzseki divat

A farmerdzseki tavasztól őszig állandó, praktikus része a ruhatárunknak, ám éppen emiatt akár unalmasnak is tűnhet, pedig egyáltalán nem kell annak lennie. Bemutatjuk, mennyire sokoldalúan és stílusosan variálható.

Alapdarabokkal

A farmerdzsekihez tökéletesen passzolnak az alapdarabok, a fekete, a fehér, valamint a semlegesebb árnyalatú, egyszínű vagy klasszikus mintázatú – például széltében csíkos –, egyszerű szabásvonalú holmik. Ez a leginkább „kockázatmentes” viselési módja, amivel gyakorlatilag nem lehet hibázni. Az ilyen típusú, letisztultabb, semlegesebb öltözékeket is változatossá teheted azonban, ha valamilyen színében vagy formájában feltűnőbb kiegészítőt, például táskát, övet, vagy lábbelit választasz hozzájuk.

Farmerdzseki alapdarabokkal
Megnézem
Összes kép (9)

Denim-on-denim

A denim-on-denim, vagyis a farmer farmerral irányzat évek évek óta reneszánszát éli. 2023-ban a teljesen egyforma anyagból készült komplett szettek számítanak a legtrendibbnek, tehát ha mostanában vásárolsz új farmerdzsekit, érdemes lehet a hozzá illő farmernadrágot, szoknyát vagy ruhát is beszerezni. Ugyanakkor persze továbbra sem tiltólistás különböző színárnyalatú farmer holmikat kombinálni egy outfiten belül. Az ilyen öltözékek jellegükből adódóan már eleve látványosak, ám egy-egy különlegesebb kiegészítővel tovább fokozható a hatás.

Farmer farmerral
Megnézem
Összes kép (7)

Elegánsan

A farmerdzseki elegáns összeállításokban is megállja a helyét, és sok esetben akár a blézert, zakót is kiválthatja. Sötétkék vagy fekete, visszafogott szabású farmerdzsekivel kombinálva az öltözék ugyan kevésbé formális, ám továbbra is szofisztikált hatású lesz. Abban az esetben viszont, ha szeretnéd kimondottan vagányabbá tenni, akkor az elegáns alapszettet – például blúz-szövetnadrág/szoknya párosítást vagy egészruhát – kombináld világoskék vagy fehér, akár kevésbé szokványos szabásvonalú farmerdzsekivel, mely mutatós stílusbeli kontrasztot ad.

Farmerdzseki elegánsan
Megnézem
Összes kép (7)

Feltűnő darabokkal

A színükben, mintázatukban, szabásukban vagy textúrájukban feltűnő, sőt akár egészen extravagáns ruhadaraboknak is tökéletes kísérője lehet a farmerdzseki. A legkézenfekvőbb választás – szintén a stílusbeli kontrasztra építve – ilyenkor a kék színű változat, mely árnyalat felbukkanhat az outfit más elemein, ám ez nem feltétlenül szükséges, hiszen önmagában is megállja a helyét.

Farmerdzseki feltűnő darabokkal
Megnézem
Összes kép (6)

Nem szokványos változatok

A farmerdzseki persze nemcsak kísérője lehet az öltözéknek, de akár a főszereplője is. Ehhez egy kevésbé szokványos változatra van szükség, például egy élénk színű, mintás vagy épp szabásvonalában rendhagyó modellre. Az ilyen farmerdzsekik az alapdarabokat feldobják, az elegánsakat kiegészítik vagy épp ellenpontozzák, kiválóan működnek denim-on-denim szettekben, a színes, mintás holmikkal pedig eklektikus összhatást adnak – vagyis legalább annyira sokoldalúan variálhatók, mint a hagyományos kék vagy fekete változataik.

Nem szokványos farmerdzsekik
Megnézem
Összes kép (8)

A bőség zavara

A farmerdzsekidivat 2023-ban kifejezetten demokratikus, hiszen gyakorlatilag mindenféle szabás és hossz trendi a croptól a hagyományoson át az oversize-ig, sőt a bomber, illetve motoros fazonokig. Színben egyértelműen a legdivatosabbak a kék árnyalatai, de a kínálatban megtalálhatók a fekete, a fehér, a szürke, illetve – bár valamivel szerényebb választékban – de a más színű, illetve mintás modellek is. Íme a 30 kedvencünk a nagy márkák aktuális kollekcióiból!

Zara farmerdzseki
Megnézem
Összes kép (30)

Így válassz az alkatodhoz!

És hogy milyen fazonú farmerdzseki passzol leginkább az alkatodhoz?

  • Körte: Ha körte alkattal rendelkezel, olyan farmerdzsekit érdemes választanod, mely a felsőtestedet hangsúlyozza, erősíti. Szóba jöhetnek a vállhangsúlyos, a crop, illetve az oversize modellek is.
  • Homokóra: Homokóra alkattal szinte bármilyen szabású farmerdzsekit hordhatsz, ám érdemes kihangsúlyozni szerencsés adottságaidat, így különösen jó döntés lehet bármilyen derékban szűkített darab vagy a crop fazon.
  • Oszlop: Oszlop alkatúként előnyösek a bővebb, oversize és/vagy vállhangsúlyos farmerdzsekik, derékig érő vagy annál hosszabb verziókban. 
  • Alma: Ha alma alkatú vagy, a nem testre simuló, nagyjából csípőcsontig érő szabás a legideálisabb a számodra. A mintás, túldíszített darabokat inkább kerüld!
  • Fordított háromszög: Abban az esetben, ha fordított háromszög alkatú vagy, a vállaid vonalát célszerű optikailag „puhítani”, keskenyíteni. Az egyenes szabású, vagy enyhén bővülő, vállban inkább lekerekített – de semmiképp sem tömött, hangsúlyos –, minimum derékig érő vagy annál hosszabb farmerdzsekik lesznek a barátaid.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top