nlc.hu
Trend

Így (ne) hordd a műszőrme kabátokat!

Így (ne) hordd a műszőrme kabátokat!

A műszőrme kabát a szó szoros értelmében véve öltöztet. Elmondjuk, mire figyelj, hogy tényleg jól is nézz ki benne.

A műszőrme kabátok egy sor előnyös tulajdonsággal rendelkeznek: jellemzően melegebbek, mint a szövetkabátok, elegánsabbak a pufikabátoknál, látványosabbak bármely más kabáttípusnál és némi odafigyeléssel kiválóan kombinálhatók a legkülönfélébb stílusú holmikkal. Ahhoz azonban, hogy igazán jól mutassanak, néhány alapvető szabályt célszerű betartani, ezeket vesszük sorra a következőkben.

Mindenekelőtt azonban hangsúlyozzuk: nem véletlenül beszélünk eleve szőrme kabátokról. Etikus divatfogyasztóként ugyanis csak és kizárólag ezek viselése jöhet szóba, hiszen alap, hogy a valódi szőrmét meghagyjuk annak, aki beleszületett. 

Az évszaknak megfelelően!

A műszőrme kabátok értelemszerűen az őszi-téli ruhatár részei, ebből adódóan pedig azokkal a holmikkal kombinálhatók harmonikus módon, melyek szintén ezekhez az évszakokhoz tartoznak. Az egyértelműen nyárias ruhák és lábbelik, például a crop top, a nagyon vékonyka ruhácskák, vagy épp a szandálok, papucsok disszonánsan hatnak bundával párosítva. Egy blúz vagy ing, egy középvastag top vagy egy pulóver, hosszúnadrággal vagy szoknyával plusz harisnyanadrággal (!) kombinálva, esetleg egy, az évszaknak megfelelő vastagságú egészruha, természetesen szintén harisnyával, viszont csupa olyasmik, melyek abszolút passzolnak a műszőrme kabáthoz. A lábbelikre ugyanez vonatkozik: minden felejtős, amit mezítláb és/vagy kilógó lábujjakkal hordanánk. Félcipővel, körömcipővel viszont már nyugodtan viselhető a bunda, még jobban illenek hozzá azonban a bakancsok, csizmák.

Műszőrme kabátok viselése

Fotók: Getty Images

Kombinációk

A műszőrme kabát alapvetően elegánsabb holmi. Ebből adódóan a kifejezetten sportos darabokkal, például melegítővel egyáltalán nem mutat jól. Stílusban innentől „felfelé” viszont szinte bármivel viselhető, a basic top-farmer párosítástól kezdve egészen az alkalmi ruhákig terjedő skálán.  

Műszőrme kabátok viselése

Fotók: Getty Images

A színvilág, a mintázatok és textúrák megválasztásakor javasolt a kevesebb több elvét követni. A műszőrme bunda ugyanis, különösen ha élénk színű vagy mintás modellről van szó, igencsak hangsúlyos ruhadarab. Egyszerűbb vonalú, sötét vagy neutrális árnyalatú öltözékekhez hibátlan választás. Persze nem tilos színes bundát színes ruhadarabokkal kombinálni sem, ebben az esetben azonban fokozottan ügyelni kell a színek harmóniájára és a szabásvonalak letisztultságára.

Műszőrme kabátok viselése

Fotók: Getty Images

Mintás öltözékhez célszerű inkább egyszínű bundát választani, mely szintén lehet akár élénkebb színű is, azonban ebben esetben lényeges, hogy a ruha mintázatában is szerepeljen azzal megegyező vagy legalább hasonló árnyalat.

Műszőrme kabátok viselése

Fotók: Getty Images

Ha műszőrme bundát viselünk, a kiegészítőket és a lábbelit illetően szintén célszerű tartózkodni a túlzásoktól, ugyanis ha nem így teszünk, akkor bizony két dudás egy csárdában jellegű helyzet alakulhat ki az öltözéken belül.

Műszőrme kabátok viselése

Fotók: Getty Images

Arányok

A műszőrme kabát óhatatlanul erősít és szélesít optikailag, azonban a legkevésbé sem mindegy, hogy mennyire. Bár az oversize trend a bundákon is érezteti a hatását, a túlméretes darabok a gyakorlatban mégis inkább kerülendők. Ha felpróbálod a bundát, és olyan érzésed van, mintha nem te viselnéd, hanem az viselne téged, esetleg mintha épp lenyelne, akkor inkább hagyd a boltban!

Műszőrme kabátok viselése

Fotók: Getty Images

A műszőrme kabát jellegéből adódóan kétségkívül jobban mutat szűkebb szabású holmikkal párosítva. Ha mégis bő ruhadarabokkal kombinálnád, lehetőleg válassz rövid szálú, egyenes, határozottabb szabásvonalú, és minimum combközép alá érő vagy annál hosszabb bundát!

Műszőrme kabátok viselése

Fotók: Getty Images

Kedvet kaptál?

Ha nincs még műszőrme kabátod, vagy épp szeretnél egy újabbat beszerezni, érdemes körülnézni egyrészt turkálókban, illetve vintage ruhaboltokban, hiszen ezekben az üzletekben gyakran kifejezetten bőséges választékban találhatók ilyen holmik. A jelenleg zajló téli leárazásokon szintén szuper darabokra bukkanhatsz. Íme a kedvenceink a 20 000 forint alatti árkategóriából!

Akciós műszőrme kabát
Megnézem
Összes kép (10)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top