Aktuális

Két nap alatt 10 halálos áldozatot szedett a rettegett halálút

A 4-es számú főúton tavaly 227 baleset történt, ebből 22 halálos kimenetelű volt.

Alig negyvennyolc óra leforgása alatt tíz áldozatot követelt a halálútként is emlegetett 4-es számú főút – írja a Blikk.

Kedd reggel egy kisbuszban vesztette életét három ember a székelyi letérőnél. A lap úgy tudja, hogy a munkásokat szállító furgon sofőrje éppen le akart kanyarodni a főútról, amikor a mögötte érkező kamion telibe találta. A kamion átlökte a járművet a szembejövő sávba, ahol egy hűtőkocsival ütközött.

Fotó: MTI Fotó / Mészáros János

Néhány órával később egy személyautó és egy teherautó karambolozott Karcagnál, szintén a 4-esen. Az autó vezetője a helyszínen meghalt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, vasárnap éjjel Fegyverneknél történt súlyos baleset, amelyben hat ember vesztette életét. A Blikk információi szerint a vétkes sofőr, M. Csaba több járművet próbált egyszerre előzni, amikor frontálisan karambolozott egy szemből érkező autóval, abban öten ültek, köztük egy nyolc hónapos terhes nő.

„Csaba imádta a luxusautókat, gyakran fotózta is, amikor a külföldi útjai során látott egyet. Megfontolt sofőrként ismertük, rejtély számunkra, hogyan történhetett ez a szörnyűség” – mondta M. Csaba egyik ismerőse a lapnak.

A tragikus balesetek kapcsán a rendőrség közleményt adott ki, amelyben arra kérik az autósokat, hogy bármi is történjék, mindig kapcsolják be a biztonsági övüket. „Az előzés a járművezetés legösszetettebb folyamata, amely nagyobb koncentrációt igényel. Előzés során mindig legyenek figyelmesek!” – figyelmeztettek.

A 4-es számú főúton tavaly 227 balesetet regisztráltak, ebből 22 volt halálos kimenetelű volt. A felmérések szerint a 4-es út után az M3-as és az M1-es autópálya a legveszélyesebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top