nlc.hu
Aktuális
Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

A tárgyi bizonyítékok alapján felelősségre vonható a Hableány sétahajó balesetében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a Viking Sigyn szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát – írja a Police.hu. 

A Viking a Hableány termes személyhajóval ütközött, amin a rendelkezésére álló utaslista szerint összesen 35 személy tartózkodott, 2 magyar állampolgár – a hajó személyzete –, valamint 33 dél-koreai állampolgár. A balesetet követően a mentésben résztvevők hét embert kimentettek a vízből, és további hétnek a holttestét találták meg – valamennyien a Koreai Köztársaság állampolgárai.

Rendőrök kutatnak a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó elsodródott áldozatai után a Duna-parton Érd Ófalu részén (Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt)

A vízi baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság igazságügyi hajózási nautikai szakértő bevonásával nyomozást rendelt el.

A nyomozók szemlét tartottak, tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 64 éves C. Yuriy odesszai lakost kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A kutatásban közreműködők a 9-11 km/h sebességgel áramló vízben és a Duna teljes Lánchíd alatti magyar partszakaszain továbbra is mindent megtesznek az eltűntként kezelt 21 személy felkutatása érdekében.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top