Aktuális

Megdöbbentek Dél-Koreában, hogyan működik a vízi mentés Budapesten

Miért csak 14 perccel a riasztás után érkezett az első mentőhajó?

A 444.hu szúrta ki egy Dél-Koreában élő magyar nő Facebook-posztjait a szerda esti hajókatasztrófáról.

Eszerint a dél-koreai média fő témája mára az lett, hogy miért csak a baleset után tíz perccel kaptak riasztást a hatóságok, és az első mentőhajó miért csak 14 perccel ezután érkezett?

A tévében az is rendszeresen elhangzik, hogy a nagy hajóforgalom ellenére Budapesten nincs azonnali riasztórendszer, ellentétben a szöuli Han folyóval: ott a mentőcsapatnak három perc alatt kell a helyszínre érkeznie.

„Mun lelkész, régi jó barátunk nyilatkozott az imént telefonon a YTN televíziónak. Azt mondta, hogy a sérültek mellett van, hatuk már a szállodában, egy még kórházban, a bordája fáj. Mind azt mondta, hogy a nagy hajó hátulról nekik ment, a kis hajó hátuljának egyik oldalát ütötte meg kétszer egymás után, de egyáltalán nem volt hangos az ütközés. Azonban azonnal, az ütések hatására keresztbe fordult a kis hajó, és azok az utasok akik a fenti teraszon voltak, azonnal lezuhantak a vízbe. Az amerikai turisták, akik a nagy hajón ültek sem éreztek ütést, viszont látták a segítségért kiabáló embereket a vízben, és az ő hajójuk megállt.” – írta Eugenia S.Lee.

A nő azt is hangsúlyozza, hogy mindenáron meg akarják találni a holttesteket, ugyanis a a koreai kultúra szerint elbúcsúzni csak akkor lehet, ha van holttest, az eltűnés nagyobb tragédia, mint a halál.

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top