Aktuális

Új módszerrel próbálkoznak a csalók – Figyelmeztetést adott ki a posta

Már nem csak kamu nyereményjátékra hivatkozva próbálják átverni az embereket.

Még mindig értékes nyereményeket, mobiltelefont ígérnek nem létező nyereményjátékra hivatkozva a Magyar Posta nevében ismeretlen csalók. Az utóbbi hetekben azonban új módszerrel is próbálkoznak: gyakori, hogy csomag érkezését jelzik, és annak árát kérik – figyelmeztetett a posta.

Az elkövetők számos módon, e-mailben, böngészés közben felugró ablakban vagy SMS-ben kérik el ügyfeleink személyes adatait, bankkártyaszámot, esetleg PIN-kódot vagy egyszerűen pénzt. Az értesítésben pedig a Magyar Posta logóját és arculati elemeit használják, ezzel megtévesztve az ügyfeleket.

A posta azt tanácsolja, fogj gyanút, ha ismeretlen nyereményjátékról kapsz értesítést. Ha bizonytalan vagy, ellenőrizd a posta honlapján. Az is átverés lehet, ha magyartalan vagy nyelvtanilag helytelen a megfogalmazás, esetleg hiányoznak az ékezetek az e-mailekben, SMS-ekben.

A Magyar Posta sem telefonon, sem SMS-ben, sem e-mailben nem kér be érzékeny személyes adatokat, böngészés közben felugró ablakokban nem hirdet. Az általuk meghirdetett akciókhoz minden esetben tartozik játékszabályzat, amelyben leírják, hogy a nyerteseket milyen módon értesítik. Ha a szabályzattól eltérő üzenetet kapsz, legyél gyanakvó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top