Aktuális

Kifizetné a 15 milliós óvadékot a szállodahajó kapitánya

Egy hónapra elrendelték Jurij C. letartóztatását, de óvadék ellenében Budapesten szabadon mozoghatna.

Szombaton válhat véglegessé az a bírósági végzés, amely elrendeli a Viking Sigyn ukrán kapitánya, Jurij C. előzetes letartóztatását. A végzés értelmében a szállodahajó kapitánya óvadék letétele esetén Budapest területén, nyomkövetővel a lábán szabadon mozoghat.

Az óvadék 15 millió forint, Jurij C. pedig már jelezte, hogy ki is fizetné az összeget – írja a Blikk.

A hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó állapotát vizsgálják a Margit híd alatt (fotó: MTI/Mohai Balázs)

Védencem kifizeti a megállapított összeget, és amikor csak szükséges, mindenben a hatóság rendelkezésére áll. A szabályok szerint az eljárás ideje alatt Budapest területét nem hagyja el” – közölte dr. M. Tóth Balázs, aki kollégájával, dr. Élő Gáborral látja el a hajóskapitány védelmét. 

A szállodahajó kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt hallgatták ki. A gyanúsítás arra épül, hogy a Viking Sigyn személyzetének fel kellett volna vennie a rádiókapcsolatot a Hableány személyzetével. A navigációs rendszer adatai szerint még csak kísérletet sem tettek a kapcsolatfelvételre, sőt hangjelzést sem adtak le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top