Aktuális

Hajóbaleset: újabb holttesteket találtak

A Margit hídnál emeltek ki egy holttestet a vízből, és 50 kilométerre a balesettől is előkerült egy áldozat.

Szerda délután négy óra előtt egy holttest jelent meg a Duna felszínén, nem messze az egy hete elsüllyedt Hableány roncsaitól – írja az Index.

A rendőrök több motorcsónakkal közelítették meg, majd kiemelték a testet. Minden bizonnyal megtalálták a hajókatasztrófa 15. áldozatát, szerda reggel ugyanis egy másik holttestet is kiemeltek a Margit hídnál (ez látható a fotón).

A hajóroncsból felhozott holttestet takarják el a kutatási munkálatokat végző szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. június 5-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A tragédia helyszínétől 50 kilométerre is előkerült egy holttest a Duna Fejér megyei szakaszán – írja a 24.hu a dél-koreai Yonhap hírügynökség nyomán. Dél-koreai kormánytisztviselők tájékoztatása szerint egy nő holttestére bukkantak. A rendőrség közölte, hogy valóban előkerült egy holttest, de még tart az azonosítás.

A Margit hídnál május 29-én elsüllyedt Hableány hajón 33 dél-koreai turista és kétfős magyar személyzet tartózkodott. Heten túlélték a balesetet, hét holttestet pedig közvetlenül a tragédia után találtak meg. Hétfőn és kedden öt újabb áldozatra bukkantak, ma pedig három újabb holttestről érkezett hír.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top