Aktuális

A Viking szállodahajónak Magyarországon kellett volna maradnia

A matróz családját képviselő Magyar György szerint le kellett volna foglalni a hajót.

Ilyen súlyos, halálos tömegszerencsétlenségben érintett jármű nem megy sehova. Itt kellett volna maradnia, amíg le nem zajlik az összes vizsgálat” – mondta a 168 Órának Magyar György, a Hableány matrózának családját képviselő ügyvéd a minden valószínűség szerint balesetet okozó Viking Sigyn hajóról.

„Egy egyszerű közlekedési balesetnél is sokáig helyszínelnek, nemhogy egy ilyen mértékű katasztrófa esetében. Minden büntetőeljárás alapja a teljes körű, szakszerű nyomrögzítés. Ebben az esetben a nyomoknak kell megválaszolni, hogy a Hableány kapitánya hibázott-e, vagy a Viking vétkesen hajtott bele és gyűrte maga alá a Hableányt. A Viking nevű hajót a büntetőeljárási törvény alapján le kellett volna foglalni, hogy ne nyúlhasson hozzá senki, mint lényeges bizonyítási eszközhöz. A szakértők általában előzetes gyors szemlét szoktak tartani, de itt még nagy valószínűséggel erre sem volt lehetőség az időjárási viszonyok, a műszaki hiányosságok és az idő rövidsége okán” – mondta az ügyvéd.

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top