Aktuális

Nem nyilvánított részvétet a cég a Hableányon szolgáló matróz édesanyjának

János testvére felkészült arra, hogy azonosítania kell bátyja holttestét.

„Elmondhatatlan fájdalmat érzek. Az elmúlt hat napban egyik hajózási cégtől sem kerestek meg, egy részvétnyilvánítást sem kaptam, pedig Jani a hajózásnak élt, a szenvedélye volt. Gyermekkora óta a víz szerelmese volt. Imádkozom, ha már élve nem is, legalább holtában előkerüljön” – mondta a Hableányon szolgáló matróz édesanyja a Blikknek.

Testvére, Tibor katonaként az Egyesült Államokban is kapott kiképzést, így tudja, kicsi az esély arra, hogy János teste előkerül. „Jani nagyon jól úszott, katonai nyugdíjazása után kezdett hajózni. 13 éve kezdte tanulni, az Adrián is vitorlázott, öt éve hivatásos hajós. Jó matróz volt. Ha nem ilyen váratlan körülmények között, áradó folyóban történik a katasztrófa, biztosan kiment jó pár utast, majd a parton azért zsörtölődik, hogy elázott a cigarettája” – mondta a lapnak Tibor, aki elmondta, miután megtudta, mi történt, a Duna mentét járták, keresve testvérét.

MTI/Mónus Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top