Aktuális

Hajóbaleset: újabb holttestet hoztak fel a Hableány hajóból

Eddig tíz holttestet találtak meg.

A Terrorelhárítási Központ közleménye szerint a magyar búvárok a reggeli merülés során a hajóroncs ablakában egy holttestet találtak és jelöltek meg, amelynek felszínre hozatala – tekintettel a továbbra is erős sodrásra és a nulla látási távolságra – bonyolult és nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben részt vevő szakembereket egyaránt. 

A délutáni merülés során, részletes előkészítő tevékenység és megfeszített, hatórás  csapatmunka eredményeképp sikerült a holttestet felszínre hozni. A mentési munkálatokban részt vevők elsődleges feladata továbbra is a hajóroncs kiemelése, aminek kivitelezésén több tucat nagy tapasztalattal rendelkező magyar és külföldi szakember dolgozik.

Mentőcsapat tagjai úszó pontonon és motorcsónakokon a Margit hídnál a Dunán / Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Hableány május 29-én, szerdán este, nem sokkal 21 óra után süllyedt el a Margit híd alatt, amikor ráfutott, és a vízbe fordította a jóval nagyobb Viking Sigyn szállodahajó. A sétahajó hét másodperc alatt süllyedt el, a hajón a kétfős személyzet és harminchárom dél-koreai turista tartózkodott. Heten élték túl a balesetet.

(via Index)

UPDATE: A HVG egy dél-koreai sajtóban megjelent cikkre hivatkozva írja, hogy Budapesttől 55 km-re egy helikopterrel fedeztek fel egy holttestet a Dunánál, Kulcs térségében. Az áldozaton fekete öltöny volt a cikk szerint. A hatóságok most ellenőrzik, hogy a balesethez köthető személyről van-e szó – áll a cikkben. Amennyiben ez bebizonyosodik, ez lesz a tizenegyedik megtalált holttest. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top