Aktuális

Egy perc miatt fizetett büntetést a vonaton a nagypapa

A szabály az szabály, hiába volt menetjegye.

2018. december 9-től a 100 kilométernél rövidebb utazásra szóló vasúti menetjegyek már csupán 4 órán át érvényesek.
Ennek esett „áldozatul” egy hegyeshalmi nagypapa, aki a Kisalföldnek mesélte el, hogyan büntették meg.

„Környezettudatos állampolgárként az unokával vonattal utaztunk Győrbe. Pontosan azért, hogy a gyerek lássa: nem szabad mindenhová a környezetet szennyező autóval járni – kezdte Jenőffy Gábor. – Gondos nagyszülőként visszaútra is váltottunk a jegyet. A pénztáros kérdezte, mikor utazunk vissza, kicsit értetlenkedtünk, de megmondtuk, hogy mikor tervezünk hazautazni. A programok végül csúsztak, így lekéstük a kiszemelt vonatot” – folytatta olvasónk.

„Felszálltunk a következő vonatra, amelyen 20-25 ember lézengett. Nyugodtan adtuk át jegyeinket a jegyvizsgálónak, a hölgy nem túl barátságos hangnemben közölte: már nem érvényesek. Ez tény. A vonat indulása előtt egy perccel jártak le a menetjegyek. Végül fejenként 2600 forintos pótdíjat fizettünk. Nem akartuk kitenni az unokánkat annak, hogy közönséges bűnözőként lerángassanak bennünket a vonatról” – zárta szavait Jenőffy Gábor.

A Kisalföld megkérdezte a MÁV-ot, a sajtóosztályon azt válaszolták, a jegyellenőr szabályszerűen járt el és „a 100 km alatti menetjegyek felhasználásának kiegészítő szabálya, hogy a már lejárt érvényességű menetjeggyel a már megkezdett utazás befejezhető, ha az utas az érvénytartam lejártakor a célállomást közvetlenül elérő vonaton utazik” – válaszolta a MÁV.

(Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Kovács Attila)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top