Aktuális

Állatmenhelynek adták az osztálykirándulásra gyűjtött pénzüket a zalaegerszegi diákok

A Munkácsy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola végzősei az anyagiak mellett más adományokkal is segítették az idén húszéves Bogáncs Állatmenhely munkáját.
állatmenhely bogáncs adomány jótékonyság

Hatalmas szívükről tettek tanúbizonyságot a zalaegerszegi Munkácsy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola 12.t osztályos végzősei: a diákok ugyanis az idén 20 éves Bogáncs Állatmenhelynek adományozták az osztálykirándulásra félretett pénzüket – írja a zaol.hu.

A lap tudósításából kiderül, hogy az ötlet az osztály két állatbarát diákjától, Szmodics Elizától és Kovács Fannitól ered. „Gyakran járunk a menhelyre kutyát sétáltatni, és tudom, hogy mindig szükségük van az állatoknak egy kis segítségre. Fannival nagyon fontosnak tartjuk az állatvédelmet, így eszünkbe jutott, hogy a pénzt jótékony célra is felajánlhatnánk” – mesélte Eliza.

A fiatalok az anyagiak mellett más adományokkal is igyekeztek az állatmenhely munkáját segíteni. „Az osztályt szerencsére nem volt nehéz meggyőzni. Ezután felhívtuk a Bogáncsot, és megkérdeztük, mire lenne szükségük. Mindent sajnos nem tudtunk összegyűjteni, de a többkilónyi kutyatáp és konzerv mellett azért szereztünk nekik egy új locsolócsövet is” – tette hozzá Fanni.

Abai Erika, a Bogáncs vezetője a lapnak elmondta, kellemes meglepetés volt számára az osztály kedvessége, és nagyon örül a felajánlásnak. Hozzátette, az állatmenhely működéséhez rengeteg dolog kell. „Többek között villanyvezetékekre, hosszabbítókra és más kerti szerszámokra, de plédekre, takarókra is folyamatosan szükségünk van. Ha valaki úgy érzi, hogy szívesen segíteni, minden felajánlást örömmel fogadunk” – nyilatkozta.

Nyitókép: Facebook / Bogáncs Állatmenhely

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top