nlc.hu
Aktuális

Rezsiemelés hatása az állatmenhelyekre

Rezsiemelés: hatalmas bajban az állatmenhelyek, a lakosság segítségét kérik

Több állatmenhely is segélykiáltást tett közzé a Facebookon, néhányan kénytelenek bezárni. Nem tudni, mi lesz az állatokkal.

Nemrég írtunk arról a Telex cikke nyomán, hogy az életben maradásért küzdenek a menhelyek, a többségük éppen hogy megússza az adományoknak hála, hogy be kelljen zárniuk, felújítani, az infrastruktúrát javítani pedig esélyük sincs. A rezsiemelés miatt azonban még nagyobb bajba kerültek, van, amelyik nem tud több állatot fogadni és kénytelen bezárni. Az alábbiakban összegyűjtöttük, kiknek van most szüksége a legnagyobb segítségre.

Összefogás az Állatokért Alapítvány

A menhely bezár, nem tudnak több kutyát fogadni, de a menhely megszűnése nem egy pár hetes folyamat lesz. Lehet 1 év, 2 vagy akár 3 is, amíg minden kutya el nem kerül onnan méltó helyre. Az állatokat azonban addig is el kell tartani, 149 kutya lakik jelenleg a menhelyen, további 38 kutya és 5 cica ideiglenes befogadóknál és az alapítvány otthonaiban várakoznak. 

Itt tudsz segíteni

Állatbarát Alapítvány

A rezsiemelés miatt nagy bajba kerülnek, extra szükségük van az alapműködésükhöz szükséges dolgokra, tűzifára minden mennyiségben (nincs gáz a telepen, fával fűtenek és főznek az állatoknak), kockabálára (télen a kutyaházakat ezzel töltik fel, hogy ne fázzanak), plédekre, takarókra a karanténba, felnőtt kutyáknak száraztápra minden mennyiségben, kölyöktápra (közepes vagy jobb minőségű), pénzadományra gyógyszerekre, állatorvosi költségekre, kullancs, bolha elleni szerekre, tisztítószerekre.

Itt tudsz segíteni

Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége

Ők azt kérik, hogy küldjünk nyílt levelet Magyarország kormányának azokért az állatvédő szervezetekért, akik erőn felül teljesítve próbálják az egyre jobban kivéreztetett állatvédelmet – és a bajba jutott állatokat – életben tartani. 

Itt tudsz segíteni

Anikó Állatmentő Alapítvány

200 forintnak is örülnek, táppal is támogathatjuk őket.

Itt tudsz segíteni

Hangya Közösség

Őket a céges autókat érintő benzináremelés érinti nagyon rosszul, hiszen kétszer ennyi árért nem tudják vállalni, hogy adományokat juttassanak az állatmenhelyekre.

Itt tudsz segíteni

Mini menedék Madaras

Napról napra kilátástalanabb a helyzetük. Nagyon komoly élelemhiánnyal küzdenek , az orvosi számlák is csak gyarapszanak.

Itt tudsz segíteni

kiskutya menhelyen

Bajban az állatmenhelyek. Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top