Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Kizavarták az agárdi fürdőből a sztómás beteget – visszavágott

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság jogerősen 300 ezer forintra büntette azt az agárdi fürdőt, amely még tavalyelőtt tessékelt ki egy sztómazsákos beteget a vízből.
agárdi fürdő sztóma egyenlő bánásmód hatóság

Az eset még 2017-ben történt az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben – írja az Index. A lap tudósítása szerint a beteg, aki évek óta végleges bélkihelyezéssel (sztómával) él, és sztómazsákot kell viselnie, aznap fehér pólóban, a zsákot diszkréten takarva és a mindenféle szennyezést megakadályozó sztómadugóval ment fürdeni. Miután egy fürdőtársa panaszkodott a jelenlétére, a fürdő két alkalmazottja felszólította, hogy hagyja el a vizet. Igaz, hozzátették azt is, hogy a belépőjegy árát visszakaphatja.

A beteg nem hagyta annyiban a dolgot, az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, amely eljárást indított, majd végül a betegnek adott igazat. „Az eljárás során kétséget kizáróan megállapítható volt, hogy a kérelmezőtől a fürdő az egészségi állapota miatt tagadta meg a szolgáltatás nyújtását” – indokolták.

Az Index szerint a fürdő nem akarta elfogadni a hatóságok döntését, azzal érveltek, hogy a beteg „utcai ruhában fürdött”, noha a póló kifejezetten a többi vendég komfortérzetét hivatott szolgálni. A bepanaszolt fürdő végül 300 ezer forintos büntetést kapott, de ezt nem volt hajlandó elfogadni, a Fővárosi Törvényszéktől kérte az eset felülvizsgálatát, ám a Törvényszék ezt végül elutasította.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top