Aktuális

Bécsbe kellett vinni az égési sérültet, hozzátartozóival fizettették ki az utat

Az üzemanyag és a matrica árát is elkérték a hozzátartozóktól.

Egy 41 éves temesvári nő múlt pénteken, gázszivárgás miatti robbanás következtében súlyos égési sérüléseket szenvedett – számolt be róla a Foter.ro. Miután kórházba vitték, kiderült, Romániában nem tudják megfelelően ellátni, mivel a bukaresti és a brassói kórház súlyos égési sérültek kezelésére fenntartott osztályán nincs hely, a temesvári pedig felújítás alatt áll, ráadásul, ha külföldön kezelik, nagyobb eséllyel marad életben.

A nő vőlegénye a Magicamp nevű szervezettel vette fel a kapcsolatot. Három napba telt, míg az egészségügyi minisztérium is engedélyezte, hogy Bécsbe szállítsák a sérültet. Kiderült azonban, hogy helikopter nincs, ezért mentővel kell vinni. 

mentő mentők baleset betegszállítás

A kép illusztráció! (iStock)

A nőt így végül mentővel szállították Bécsbe, az üzemanyagköltséget, valamit az útdíjmatrica árát pedig kifizettették a hozzátartozóival.

Raed Arafat, Románia katasztrófavédelemért felelős belügyi államtitkára a történtekre úgy reagált, ilyen esetekben ez az eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top