Aktuális

Centiméterről centiméterre vizsgálják át a Hableányt

A csepeli szabadkikötőben vizsgálják a Hableány roncsát.

Zárt helyiségben vizsgálják tovább a május 29-i balesetben elsüllyedt Hableány turistahajót, amely kedd délután érkezett meg a csepeli szabad kikötőbe – hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában.

Az M1 beszámolója szerint jelenleg centiméterről centiméterre vizsgálják át a hajót az ügyészség munkatársai, a rendőrségi helyszínelők és a hajózási szakemberek. A vizsgálat során a többi között azt próbálják kideríteni, hogy a Hableány sérüléseit a folyómederhez ütközés vagy a Viking Sigyn szállodahajó okozta.

hableány hajóbaleset kiemelés

A Hableány kiemelése (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A Hableányt kedden kora reggel kezdték el kiemelni a Duna mélyéről. Közben többször megálltak, vizet szivattyúztak ki, valamint átvizsgálták a hajótestet, és eközben négy holttestet is megtaláltak. A roncsot kedd délután uszályra helyezték, majd a Botond tolóhajó segítségével Csepelre szállították, ahol napokkal ezelőtt kialakították a helyszínt a szemléhez.

A Hableány kiemelésekor talált négy holttest közül hármat azonosítottak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda reggel a police.hu oldalon. A május 29-ei dunai hajóbaleset kedden, a Hableány kiemelésekor megtalált négy áldozata közül két dél-koreai nőt és a hajó magyar kapitányát már azonosították, a negyedik – egy gyermek – azonosítása még tart – írták. 

A kutatásban résztvevők megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresik a még hiányzó négy dél-koreai utast.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top