Aktuális

Szombattól lezárják a 6-os főúti csomópontban az M1-es felé vezető lehajtót

Az M0-s felújítása miatt szeptemberig nem használhatják a lehajtót az autósok.

Az M0-s autóút felújítása miatt szombaton lezárják a 6-os főúti csomópontban az M1-es autópálya felé vezető útpálya lehajtóját; a Csepel-sziget felől érkezők az M6-os autópályánál lévő csomópontban hajthatnak le a körgyűrűről – írja az MTI.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint a lehajtót várhatóan szeptembertől használhatják újra a közlekedők. Mivel az autósok csak az M6-os autópályán keresztül érhetik el a 6-os főutat, az M6-os érintett szakasza díjmentes lesz a lezárás ideje alatt.

A csomópontban és környezetében a kivitelező elbontja a meglévő aszfaltburkolatot, és a helyére új betonburkolatot épít. Új szegélyeket és padkákat is kialakítanak, valamint kiépítik a szükséges vízelvezetést is a lezárás ideje alatt. Az új betonburkolat néhány hetes szilárdulás után éri el a maximális terhelhetőségét, ezt pedig ki kell várni, így ebben az időszakban nem folyik majd látható munkavégzés a területeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top