Aktuális

Kiengedték a börtönből VV Fanni feltételezett gyilkosát

A megalapozott gyanú azonban továbbra is fennáll.

Kiengedték az előzetes letartóztatásból, majd bűnügyi felügyelet alá került a VV Fanni-ügy gyanúsítottja – szúrta ki a Blikk. 

A Budai Központi Kerületi Bíróság végzését 2019. június 12-én a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék megváltoztatta, ugyanis úgy ítélte meg, hogy az arányosság, a fokozatosság és a szükségesség elvének szem előtt tartása mellett a bűnügyi felügyelet az eljárás jelenlegi szakaszában már elegendő, de szükséges eszköz is a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok biztosításához. A törvényszék előírta azt is, hogy a gyanúsított a határozatban megjelölt lakást csak külön engedéllyel hagyhatja el, és ennek betartását, a gyanúsított mozgását nyomkövető eszközzel kell ellenőrizni – írta az üggyel kapcsolatban közleményében a Fővárosi Törvényszék.

Ennek ellenére a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja továbbra is fennáll.

Több mint két év telt el VV Fanni eltűnése óta, az esetet a rendőrség szinte az első perctől gyilkosságként kezeli. A gyanúsított B. László a biztonsági kamerák felvételein jól láthatóan egy autóba helyezte Fanni élettelen vagy eszméletlen testét. DNS-maradványok, mobiltelefonok cellainformációi is a rendőrség rendelkezésére állnak, az áldozat testét mégsem sikerült a mai napig sem megtalálni.

(Kiemelt kép: RTL2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top