Aktuális

Áramütés ért egy villamosvezetőt a 4-es, 6-os végállomásánál

A szakszervezet szerint nem volt leföldelve az ideiglenes fémkonténer.

Áramütés ért egy BKV-villamosvezetőt szombaton, amikor kinyitotta a Baross utcánál a fémkonténerben kialakított végállomási pihenő ajtaját –írja a Hvg.hu az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) közlése alapján.

A járművezetőt 160 volt erősségű áramütés érte, a mentők megfigyelésre kórházba szállították. Az EKSZ elnöke szerint a sofőrnek szerencséje volt, hogy „csak” ekkora áram csapta meg, mert fogta a talajjal érintkező korlátot, vagyis leföldelte a 220 voltot.

Utasok érkeznek villamossal a 4-es és 6-os villamos felújítás alatt álló megállójához a Corvin-negyednél 2019. június 17-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A szakszervezet úgy tudja, az elmúlt napokban több dolgozót is megrázott ugyanott az áram, mert az árammal is ellátott ideiglenes fémkonténert nem földelték le. A konténerre a 4-es és a 6-os villamos vonalának újabb felújítása miatt van szükség,

Az eset után a BKV kikötötte az áramot a helyiségből. Így viszont a rekkenő hőségben a hűtő sem működik, ezért cserébe a cég állítólag két üveg vizet küldött az ott dolgozó hat embernek. A mosdót sem lehet használni, ennek orvoslására egy zár nélküli, bárki által használható mobil illemhelyet állítottak fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top