Aktuális

Állatkínzás: csont és bőr lovakat találtak egy tanyán

Az egyik ló láncokkal volt felkötve a gerendára, mert már állni sem bírt.

Szörnyű állapotok uralkodnak egy Szentendrei-szigeten található lótartó telepen – számolt be a Facebookján a Bottyán Equus Ló- és Kutyaotthon. Lakossági bejelentést kaptak arról, hogy katasztrofális körülmények között tartják az állatokat:

Egy onnan kiszabadult csont és bőr ló a területen kívül esett össze az úton, egy másik a tanyán belül láncokkal van felkötve a gerendára, mert már állni sincs ereje.

Vasárnap a helyi állatvédők és a bejelentő akadályozták meg, hogy a tulajdonos a haldokló lovat kivontassa a trágyadombra, egész pontosan elállták a traktor útját. Mire a Bottyán Equus munkatársai megérkeztek, már ott volt a rendőrség és az állatorvos is.

Az egész állomány alultáplált és sovány, de két ló volt kritikus állapotban: az utcán elfekvő és a felkötözött, egyértelmű volt, hogy őket azonnal ki kell emelni ebből a közegből. Eleinte úgy tűnt, hogy minden simán megy, de aztán egy abszurd paródiává változott minden. A helyszínen lévő rendőrök szemmel láthatóan próbáltak helyesen eljárni, de emellett úgy tűnt, hogy fogalmuk sincs róla, hogy mi helyes eljárás… Nem értették, hogy miért kellene lefoglalni a lovakat. Ennek megfelelően tehát csak a két rossz állapotút foglalták le hosszas unszolásra

– írják a bejegyzésben. Az állatvédők abban bíznak, hogy a következő napokban a rendőrség javítja az eljárásbeli hiányosságokat, mert szerintük állatkínzás esetében nem opcionális, hogy lefoglalják-e az állatokat.

Azt is írták, hogy a pócsmegyeri lótartó teleppel kapcsolatban rengeteg bejelentést kaptak korábban, és szerintük az állatorvos május óta tudta, mi folyik a tanyán, mégsem tett semmit. Ezért megteszik a szükséges lépéseket.

A telepen uralkodó körülményekről és a lovakról sok fotót készítettek, a felkavaró képeket itt nézheted meg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top