Aktuális

Szúnyogos horrorfotó borzolja a netezők kedélyét

Harminc vérszívó egyetlen lábon.

Elképesztő fotót posztolt egy gyulai férfi saját Facebook-oldalára, amelyen az látszik, hogy a szúnyogok szinte teljesen belepik a lábát.

„Itt Gyulán sokan panaszkodnak a szúnyogokra. Tegnap ki kellett mennem a Városerdőre egy munka miatt. Amit ott tapasztaltam ez borzasztó! 70 év alatt sok mindent megéltem, de ennyi szúnyogot sose láttam, éreztem. Még a szemüvegem alá is bemásztak! A lábamon 30-nál is több szúnyogot számoltam meg. A Városerdőn ugyan mikor »gyérítenek«?”

A szúnyoginvázió már akkora problémát jelent, hogy a kormány is lépni fog, milliárdok mennek majd az irtásra.

Itt jegyeznénk meg, hogy mint minden, így a szúnyogok „gyérítése” is kétélű kérdés. A gyérítés során nemcsak a szúnyog, hanem minden más rovarlárva – az ökoszisztéma alapja – is elpusztul, ezért megkerülhetetlen a kérdés, hogy az ideig-óráig tartó kellemetlenségek miatt érdemes-e ismét egy jó nagyot rúgni az évtizedek óta tizedelődő rovarpopulációba. Ha ugyanis a rovarok száma visszaesik, az a velük táplálkozó állatvilágot is megtizedeli, nem beszélve a beporzáshoz szükséges méhek-darazsak számának visszaeséséről, amiről amúgy örvendetesen sokat cikkeznek mostanában.

(Kiemelt kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top