Aktuális

Prémvadászoktól szabadulhatott a városban bóklászó jegesmedve

A szakértők szerint erre utal, hogy tiszta volt, és az is, hogy nőstény.

Mint azt megírtuk, éhes jegesmedvét láttak kóborolni az Oroszország sarkvidéki térségében fekvő Norilszk városának külterületén, több mint 800 kilométerre természetes élőhelyétől.

éhes jegesmedve oroszország

Természetes élőhelyétől 800 kilométerre kóborolt a jegesmedve (AFP/Europress)

Az állat vasárnap este jelent meg először az észak-szibériai város Talmak nevű ipari negyedében –mondta el Alekszandr Korobkin környezetvédelmi illetékes az AFP francia hírügynökségnek.

A Hvg.hu a Washington Postra hivatkozva azt írja, hogy a szakértők szerint a nőstény állat kölyökkora óta illegális prémkereskedők fogságában élhetett, akik a büntetéstől tartva engedhették szabadon. Az állat ugyanis feltűnően tiszta volt, amikor rátaláltak, illetve a nőstényekre nem jellemző, hogy hosszú utakat megtegyenek.

A jegesmedvét most állatorvosok kezelik, és ha jobban lesz, visszaengedik természetes élőhelyére.

A jegesmedvék egyre gyakrabban jelennek meg emberlakta területeken Oroszország északi részén, mivel a klímaváltozás és a térségbeli fejlesztések szűkítik élőhelyét és élelemforrásait. A sarki jégtől ilyen távoli helyen azonban ritkán látni jegesmedvét.

(Kiemelt kép: AFP/Europress)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top