Aktuális

Éhes jegesmedve kóborolt egy orosz városban

800 kilométerre a természetes élőhelyétől tűnt fel a kimerült állat...

Éhes jegesmedvét láttak kóborolni az Oroszország sarkvidéki térségében fekvő Norilszk városának külterületén, több mint 800 kilométerre természetes élőhelyétől – közölték kedden helyi illetékesek. A láthatóan kimerülten kóborló vadállatról készült felvételek széles körben elterjedtek a közösségi portálokon Oroszországban.

Az állat vasárnap este jelent meg először az észak-szibériai város Talmak nevű ipari negyedében –mondta el Alexandr Korobkin környezetvédelmi illetékes az AFP francia hírügynökségnek.

éhes jegesmedve oroszország

Természetes élőhelytől 800 kilométerre kóborolt a jegesmedve (AFP/Europress)

Még mindig egy gyár környékén kószál, a rendőrség és rendkívüli helyzetek hivatalának illetékesei megfigyelik, ügyelve a térség lakóinak biztonságára – tette hozzá. Szakemberek egy csoportja szerdán érkezik a városba, hogy szemügyre vegye az állatot, és döntsön sorsáról.

A jegesmedvék egyre gyakrabban jelennek meg emberlakta területeken Oroszország északi részén, mivel a klímaváltozás és a térségbeli fejlesztések szűkítik élőhelyét és élelemforrásait. A sarki jégtől ilyen távoli helyen azonban ritkán látni jegesmedvét.

Februárban a helyi hatóságok szükségállapotot hirdettek Novaja Zemlja félszigete egyik térségében, ahol tucatnyi élelmet kereső jegesmedve közelített meg egy falut, közülük néhány be is merészkedett az utcákra, a lakóházak közelébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top