Aktuális

Hiába várja az elégtételt a Gozsdu-udvarban összevert család

A német üzletembert és két gyerekét súlyosan bántalmazták a biztonsági őrök. Ügyvédjük szerint hónapok óta hiába várják, hogy lezáruljon az ügy.

Hiába telt el több mint három hónap, még mindig nem került pont a  Gozsdu-udvarban történt brutális bántalmazás végére – állítja a Blikk megkeresésére dr. Varga Zoltán ügyvéd, a biztonsági őrök által összevert német család jogi képviselője.

Egy átlagos nap a Gozsduban (Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt)

„Csakúgy, mint az 57 éves édesapa, mindkét fiúgyermek is feljelentést tett a rendőrségen az ügyben, ezért is érthetetlen, hogy március óta semmilyen érdemi lépés nem történt” – mondta az ügyvéd, hozzátéve: ügyfele bármikor hajlandó lenne Magyarországra is utazni, csak hogy lezáruljon végre az ügy.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Gozsdu-udvar egyik éttermének biztonsági őrei március 8-án súlyosan megvertek egy német topmenedzsert és két fiát. A biztonsági szolgálat emberei rátámadtak a két gyerekre: előbb lefújták gázspray-vel, aztán ütni kezdték a nagyobbik fiút. Amikor 17 éves öccse megpróbált a testvére segítségére sietni, őt is lefújták, és helybenhagyták.

Aztán az apát is megtámadták. „Az édesapjuk mobillal próbálta felvenni az esetet, mire őt is megtámadták. Komolyan megsérült, az arccsontja, a járomcsontja pedig eltört” – idézte fel az eseményeket dr. Varga Zoltán.

A bántalmazott apa topmenedzserként dolgozik Németországban; azt mondja, soha nem gondolta volna, hogy baja eshet Magyarországon. Hosszú ideig kórházban feküdt, de mostanra szerencsére felépült, és újra munkába állt; mint mondja, bármikor áll a magyar hatóság rendelkezésére.

Az erzsébetvárosi rendőrök eddig négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, hármat pedig az ügy sértettjeként. Mint közleményükben írták, az eset során ketten könnyebb, egy férfi pedig súlyos sérülést szenvedett.

Korábban a Gozsdu Társasház is közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. „A hírekbe bekerült háromfős társaság egyik tagja thai bokszoló, a másik bajnoki címért küzdő nehézsúlyú bokszoló. A társaság hosszú percekig agresszíven kötözködött az üzletvezető hölggyel és a helyzetet kezelő biztonsági szolgálattal. A hatóságokkal együttműködő biztonsági cég sajnálja a történteket, és belső vizsgálat után felfüggesztette az erőszakosan fellépő alkalmazottakat” – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top