Aktuális

Brutális vihar tört be az országba, több városban hatalmas a pusztítás – fotók

Egészséges fákat csavart ki, tetőket rongált meg a viharos szél az északkeleti országrészben. Egy kutyamenhely is romokban.

Bár az ország nagy részén még tart a kánikula, északkeleten brutális zivatarok törtek be az országba jégesővel, viharos széllel, sűrű villámlással és felhőszakadással.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét fél kettőkor érte el egy nagy zivatar, 30 milliméter eső esett, és csaknem 100 kilométer/órás szél tombolt. A katasztrófavédelem rövid időn belül több mint 600 bejelentést kapott. A károk felszámolásán folyamatosan dolgoznak a tűzoltók, akik a szomszéd megyékből is kaptak segítséget.

A Frissmedia azt írja, az évszázad vihara csapott le Mátészalkára, a szél hatalmas fákat döntött ki, megrongálta a házak tetőszerkezetét:

A mátészalkai állatmenhely is romokban:

Kisvárdán a Penny Market tetejét is megbontotta a vihar:

De az egész városban hatalmas pusztítást végzett:

A meteorológiai szolgálat az ország nagy területére riasztást adott ki, néhány órán belül veszélyes felhőszakadás várható ezeken a helyeken:

A keleti országrészben a legdurvább a helyzet, ott sok járásban másodfokú a riasztás.

(Nyitókép: Facebook/Tutor Anikó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top