Aktuális

Havonta kiég egy busz Budapesten a szakszervezet szerint

Naszályi Gábor szerint kevés pénz jut a karbantartásra.

Teljesen kiégett egy BKV-busz a III. kerületben szerdán. Az utasok füstszagot éreztek, a sofőr ezért félreállt, és mindenki leszállt a járműről. Nem sokkal később sűrű, fekete füst és többméteres lángok csaptak fel a 137-es buszból, több robbanás is történt.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke az RTL Híradónak azt mondta: képletesen és a valóságban is tűzoltás zajlik a BKV-nál. Kevés pénz jut a buszok karbantartására, a járművek nagy része 10 éves vagy idősebb. Ráadásul hatalmas a létszámhiány is.

Naszályi Gábor szerint havonta kiég egy busz a fővárosban. Úgy tudja, hogy a most kiégett buszon automata oltóberendezés volt, egyelőre viszont nem világos, miért nem lépett működésbe.

A BKV még vizsgálja a tűz okát. Közölték, hogy a járműkarbantartó hiányszakma, így nem egyszerű a megfelelő létszámot fenntartani. Ennek ellenére el tudják látni a biztonságos üzemeltetést.

(Kiemelt kép: A BKV kiégett 137-es autóbusza a III. kerületben 2019. június 26-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top