Aktuális

Kis híján gödörbe esett egy mozdony Érden

Hétfő délután egy szerelvény nélküli kis mozdony csinált nagy galibát Érden.

A Train Hungary magánvasút flottájába tartozó Sulzer mozdony áttörte, és lelökte Érden a mellékvágány végéről az ütközőbakot hétfő délután, majd pedig egy munkagödör szélén állt meg az index értesülése szerint. A vontatott kocsik nélküli mozdony centikkel a Fehérvári út fölé épülő híd munkagödrének szélén állt meg.

A Mávinform megerősítette a baleset tényét.

 Azt írták, hogy a Train Hungary magánvasút egyik mozdonya indult el engedély nélkül az első vágányról, majd kiütötte a csonkavágány végén a bakot, és hat tengellyel kisiklott. A baleset a vonatközlekedésben nem okozott gondot, sérülés nem történt, a körülményeit pedig szakemberek vizsgálják.

 

Simó Károly érdi alpolgármester a Facebookon leírta, hogy a mozdony Érd Nagyállomásnál hajtott rá a mellékvágányra, majd a Velencei úti vasúti felüljárónál a töltés szélén állt meg. Mivel a mozdony egy ivóvízvezeték fölött állt meg, ezt lezárta a vízmű, statikusok vizsgálják hogy mi a további teendő. A Velencei út forgalmát várhatóan le kell zárni az érintett szakaszon.

Az index egy Youtube-videót is közzétett:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top