Aktuális

Botrány lett a búvároknál a Hableány mentése utáni kitüntetésekből

Olyanok is megkapták a legmagasabb búvárelismerést, akiknek elvileg nem is járt volna.

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) 24 búvárt tüntetett ki a múlt héten, akik részt vettek a Hableány mentési munkálataiban, közülük 15-en a legmagasabb búvárelismerést, a negyedik csillagot kapták meg.  A szakma szerint azonban többen hiányoznak a kitüntetettek közül, nem kaptak négycsillagos elismerést például a Fővárosi Katasztrófavédelem búvárai, miközben olyanok átvehették, akiknek nem is járt volna – tudta meg az Index.

Magyar Búvár Szakszövetség kitüntetés

A díjazottak és résztvevők a Magyar Búvár Szakszövetség kitüntetéseinek átadásán Budapesten, a Magyar Sport Házában 2019. július 5-én (MTI/Balogh Zoltán)

A negyedik csillagot ugyanis nem egy egyszeri cselekedet, hanem egy hosszú folyamat után kaphatják meg olyan búvárok, akik tagjai az MBSZ-nek, és korábban már megszerezték a harmadikat, ám a most kitüntetettek közül ez nem mindenkinek volt meg. Az odaítélésről elvileg az MBSZ alá tartozó Technikai Bizottság dönt, ezúttal azonban őket kihagyták, és az elnökség zárt ülésen döntött az elismerésekről, az okleveleket is a szakszövetség elnöke, Nyíri Iván írta alá.

A technikai Bizottság elnöke nem akart nyilatkozni a portálnak. 

Nyíri Iván úgy tájékoztatta a lapot, hogy a vitát saját berkeiken belül rendezik. Az elismeréseket valószínűleg nem vonják vissza, ám az ügy fegyelmi és etikai bizottság elé kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top