Aktuális

5 perc tisztázásán múlhat a Hableány-ügyének ítélete

Márciusban már kezdődik az előkészítő tárgyalás.

Várhatóan március 11-én a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tartják a Hableány-hajóbaleset ügyének előkészítő ülését – írja az Index.

A portál emlékezetet, hogy ha a kapitány beismeri bűnösségét, 9 évet is kaphat. Erre azonban kevés az esély, ugyanis Jurij C. azt mondja, ő nem vétkes.

A vádirat alapján az ügy egyik kulcskérdése lesz, hogy mi történt abban a legalább 5 percben, amikor a Viking Sigyn kapitánya „személyében rejlő okból nem a hajó vezetésére koncentrált”. Az ügyészség szerint Jurij C. ugyanis emiatt nem észlelte a Hableányt, nem csökkentette a sebességét, és rádiókapcsolatot sem vett fel.

Az Indexnek Jurij C. védője azt mondta, hogy „a magyar büntetőjog történetének legsúlyosabb közlekedési ügyét nem lehet úgy befejezni, hogy mindössze egy hiányos és ellentmondásos szakértői vélemény adatai állnak rendelkezésre. Az ügyészség az új szakértői kirendelésre vonatkozó indítványomat elutasította, bízom abban, hogy a bíróság ezt a hibát kiküszöböli.”

(via)

(Kiemelt kép: MTVA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top