Aktuális

13 év után szabadult az olaszliszkai lincselő

Ő volt a brutális gyilkosság elsőrendű vádlottja.

Kabátja mögé bújva rohant rokonai autójához az őt váró tömeg elől a 13 év után szabaduló olaszliszkai lincselő – írja a Blikk. H. D. egyetlen kérdésre sem válaszolt, pedig nagy port kavart néhány héttel ezelőtt, mikor kiderült, hogy feltételesen szabadlábra kerül.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa júniusban úgy döntött, hogy a kifogástalan magatartást tanúsító elítélttel szemben a feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai. Az elsőfokú bíróság helyesen járt el akkor, amikor a feltételes szabadság próbaidejének tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét, így biztosítva életvitele rendszeres figyelemmel kísérését.

Ifj. H. D. az olaszliszkai brutális emberölés elsőrendű vádlottja volt. A Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezés szerint autójával elsodort egy kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. Később kiderült a bizonyításból, hogy nem is sodorta el a tanár a gyereket. 

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top